Daudzās ģimenēs pie Ziemassvētku dāvanām šogad tiks tikai bērni

Portāla mammam.lv/tetiem.lv veiktā aptauja liecina, ka 73% mammu un tētu šogad Ziemassvētku dāvanām tērēs mazāk naudas nekā pērn. Liela daļa vecāku teic, ka šogad vispār iztiks bez dāvanām, bet vēl lielāks skaits ģimeņu šogad ir izvēlējies svētkos pārsteigumus zem eglītes likt tikai bērniem.

Ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv veiktajā aptaujā Vai salīdzinājumā ar pērno gadu šogad Ziemassvētku dāvanām tērēsi mazāk 73% portāla lietotāju ir atbildējuši apstiprinoši. Un tikai 13% teic, ka tēriņi dāvanām šogad nebūs mazāki. 10 % atbildējuši, ka izdevumus salīdzinājumā ar pagājušajiem Ziemassvētkiem nav rēķinājuši, un 4% atzīmējuši atbilžu variantu Dāvanas uz Ziemassvētkiem nekad nepērku.

Lasot mammu un tētu sarunas portāla forumā, uzkrītoši daudzi runā par to, ka dāvanas un apsveikumu kartītes šogad gatavo pašu rokām. Piemēram, kāda portālā reģistrētā mamma stāsta, ka viņas dāvaniņās būs pašgatavotas ziepes un čili eļļa, cita dāvāšot pašadītus pirkstaiņus un čībiņas. Daudz tiek spriests par to, ka arī svētku mielastu ģimene gatavos mājās. Galdā tikšot celtas gan piparkūkas, kas ceptas no pašu gatavotas mīklas, gan Ziemassvētku kūka, kas jāgatavo vairākas nedēļas pirms svētkiem, kā arī citi gardumi, kam receptes var smelties portāla mammam.lv/tetiem.lv sadaļā Virtuve.

Lai noskaidrotu, cik tieši līdzekļu Latvijas ģimenes paredzējušas tērēt savu tuvinieku apsveikšanai svētkos, mammam.lv/tetiem.lv veica vēl vienu aptauju, jautājot Cik šogad tērēsi Ziemassvētku dāvanām? Aptaujā piedalījās 3 100 respondentu, un 35% no viņiem izvēlējušies atbilžu variantu Ar mazām dāvaniņām apsveiksim tikai bērnus. Dāvanas vērtībā līdz pieciem latiem šogad paredzējuši gādāt 21% aptaujāto, bet 17 % teic, ka šogad dāvanām netērēs necik - iztiks bez tām.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais