Ģenerālprokurors paudis gatavību vadīt komisiju Streļčenoka izvērtēšanai

© Gatis Gierts, f64

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers esot paudis gatavību vadīt komisiju, kas izvērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību ieņemamam amatam. To šodien telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Komisijā darbošoties Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis, Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP) un kāds no ministriem.

Par komisijas izveidi vēl būs jālemj valdībai, piebilda Ministru prezidente.

Straujuma piebilda, ka, viņasprāt, nākamajai Saeimai būtu jāizvērtē, kas uzraudzīs KNAB. Šobrīd, kad KNAB ir pakļauts Ministru prezidentam, jebkura interese par biroja darbu, piemēram, par komandējumu lietderību, tiek tulkota kā politisks spiediens. Straujuma uzskata, ka KNAB būtu jābūt kādas parlamenta komisijas vai Ģenerālprokurora pārraudzībā.

Kā ziņots, Straujuma iepriekš paziņoja, ka piedāvās valdībai lemt par izvērtēšanas komisijas izveidošanu. Pamats komisijas izveidošanai un Streļčenoka vērtēšanai esot vispārējie vadības principi - viņa atbilstība ieņemamam amatam.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais