Amatalgas samazinājuma dēļ vairāki prokurori dosies pensijā

Amatalgas samazinājuma dēļ darbu prokuratūrā nolēmuši pamest vairāki pensijas vecumu sasniegušie prokurori, - šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Prokuratūras iekšienē daudz tiekot runāts, ka darbu atalgojuma samazinājuma dēļ varētu pamest vēl vairāki prokurori, kuri ir jau nokārtojuši vai vēl kārto eksāmenu, lai iestātos advokatūrā. No šiem prokuroriem Maizītis iesniegumus par atbrīvošanu no darba vēl neesot saņēmis.

Maizītis neatbalsta situāciju par prokuroru amatalgas samazināšanu. Viņš budžeta samazinājuma dēļ labprātāk būtu izvēlējies no darba atbrīvot 30-40 prokurorus, lai esošajiem saglabātu līdzšinējās algas, jo tas veicinātu konkurenci. Tomēr tas nebija iespējams, jo amatalga prokuroriem jāsamazina līdz ar tiesnešu atalgojuma samazināšanu.

Abas amatpersonas šodien pārrunāja arī prokuratūras šā gada darba rezultātus, pašreizējās aktualitātes un tendences nākamajam gadam. Maizītis šodien Zatleru arī informējis par "Parex bankas" kriminālprocesa izmeklēšanu, kā arī par kriminālprocesu izmeklēšanu saistībā ar Ventspils uzņēmumiem. Ģenerālprokurors joprojām nevēlas atklāt, cik šādu procesu atrodas prokuratūras lietvedībā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.