Turpina palielināties kravas automašīnu rinda uz Latvijas un Krievijas robežas

Turpina palielināties kravas automašīnu rinda uz Latvijas un Krievijas robežas.

Ja vakar no rīta izbraukšanu no Latvijas gaidīja kopumā 1570 kravas automašīnas, tai skaitā 1030 kravas automašīnas Terehovas robežkontroles punktā un 540 Grebņevā, šorīt rinda sasniegusi 1650 kravas automašīnas. Terehovā rindā gaida aptuveni 1100 transportlīdzekļi, bet Grebņevā - 550.

19.decembrī no rīta izbraukšanu no valsts gaidīja 1350 kravas automašīnas: Terehovā rindā gaidīja 900, bet Grebņevā - 450 kravas automašīnas.

Jau ziņots, ka Krievijas Federālais muitas dienests sācis papildu pārbaužu veikšanu, lai kontrolētu Latvijas autopārvadātājus, kā dēļ tiek kavēta Latvijas un Krievijas robežas šķērsošana Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktos.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācijas, garākā automašīnu rinda uz Latvijas un Krievijas robežas bija izveidojusies 2007.gada decembrī, kad izbraukšanu no valsts gaidīja kopumā 2220 transportlīdzekļu. Terehovā toreiz rindā stāvēja 1320 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 900 transportlīdzekļi.

Savukārt pērn pirms Ziemassvētkiem kravas automašīnu rindas bija īsākas, piemēram, pagājušā gada 19.decembrī izbraukšanu no Latvijas uz Krieviju Terehovas robežkontroles punktā gaidīja 538 kravas automašīnas, bet Grebņevas robežkontroles punktā rindas vispār nebija.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais