Latvijas iedzīvotāju skaits ir 1,997 miljoni

© F64

Latvijas iedzīvotāju skaits maija sākumā bija 1 997 500 , šodien paziņoja Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

Vēl šī gada marta beigās Latvijas iedzīvotāju skaits bija 2,003 miljoni, liecina CSP informācija.

Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes profesors Mihails Hazans iepriekš prognozēja, ka Latvijas iedzīvotāju skaits patlaban varētu būt aptuveni 1,975 miljoni.

"Visticamāk, ka arī Centrālā statistikas pārvalde (CSP) šodien paziņos, ka esam mazāk par diviem miljoniem, taču viņu nosauktais skaitlis varētu būt nedaudz zem diviem miljoniem. Patiesībā esam par 25 000 jeb vienu pilsētu zem diviem miljoniem," sacīja Hazans.

Viņš norādīja, ka šī atšķirība nosauktajos skaitļos varētu būt tāpēc, ka CSP jau kopš 2011.gada emigrācijas apjomu vērtē par 10 000 cilvēkiem gadā mazāku, nekā tas ir patiesībā. "CSP par zemu vērtē aizbraukušo skaitu un par augstu vērtē iebraukušo skaitu," norādīja Hazans.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.