Dobeles novadā aizturēts autovadītājs par 40 eiro kukuļa došanu

© F64

Šodien Dobeles novada Bikstu pagastā aizturēts autovadītājs, kurš mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus ar 40 eiro, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka šodien Bikstu pagastā vīrietis, kas dzimis 1970.gadā, vadot transportlīdzekli, pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, viņš mēģināja iedot policistam 40 eiro, tāpēc tika aizturēts.

Šogad VP Zemgales reģiona pārvaldes policisti par kukuļdošanu aizturējuši jau 39 autovadītājus, pret kuriem uzsākti kriminālprocesi, jo arī otrdien, 3.jūnijā, tajā pašā Bikstu pagastā tika aizturēts autovadītājs par kukuļdošanu, mēģinot iedot 20 eiro.

1958.gadā dzimušais vīrietis, vadot transportlīdzekli arī pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, bet, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, mēģināja iedot 20 eiro, pēc kā tika aizturēts.

Pret abiem autovadītājiem sākti kriminālprocesi, par ko likumā paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām, skaidroja Sietniece.