Zolitūdes traģēdijas vietu policija apsargās vismaz līdz jūnija vidum

© F64 Photo Agency

Valsts policija vismaz līdz jūnija vidum plānojusi nodrošināt apsardzi Zolitūdes traģēdijas vietā Priedaines ielā 20, tāpēc apsardze nedēļas nogalē nav noņemta, norāda Iekšlietu ministrijā.

Papildu finanšu līdzekļi šim mērķim netiks pieprasīti, un izmaksas tiks segtas no Valsts policijai piešķirtā finansējuma, par kuru piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem valdība lēma 11.martā, vai Valsts policijas budžeta līdzekļiem.

LETA jau ziņoja, ka valdība martā kopumā piešķīra papildus 625 030 eiro Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai.

No pieprasītā finansējuma 613 293 eiro paredzēti Valsts policijai, lai segtu izdevumus neatliekamu pierādījumu iegūšanai un nostiprināšanai, kā arī izmeklēšanas interesēs nodrošinātu notikuma vietas norobežošanu un apsardzi Zolitūdes traģēdijas vietā līdz 2014.gada 31.maijam.

Savukārt 11 737 eiro plānots novirzīt Nodrošinājuma valsts aģentūrai, lai segtu izdevumus būvkonstrukcijas nostiprināšanas darbos iesaistīto darbinieku atlīdzībai un traģēdijas vietā uzstādītu videonovērošanas iekārtas.

Lai nodrošinātu apskates objekta saglabāšanu, Krimināllikums paredz, ka var organizēt tā apsardzi. Izvērtējot apsardzes komersantu piedāvātos pakalpojumus un objekta saglabāšanas nozīmīgumu, Valsts policija nolēma notikuma vietā apsardzi nodrošināt, piesaistot Valsts policijas darbiniekus ar speciālajām dienesta pakāpēm. Policijas darbinieki tika iesaistīti dienesta pienākumu pildīšanā virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika un nakts laikā.

Pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais