Jauniešu centram atdod nolietotu traktoru

© Nra arhīvs

Ministru kabinets šodien apstiprinājis Laidzes Profesionālās vidusskolas īpašumā esoša nolietota nulli eiro vērta traktora bezatlīdzības nodošanu biedrībai "Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem", kurai piešķirts sabiedriskā labuma statuss.

Vidusskolas grāmatvedības uzskaitē esošais traktors "JuMZ-6KL" skolas vajadzībām netiek izmantots un nav vajadzīgs, turklāt tas ir tehniski nolietots - kraušanas iekārtas rāmis, kraušanas cilindri un kauss ir bojāti, riepas nolietotas un tā vērtība izteikta 0,00 eiro vērtībā.

Saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu valsts kustamo mantu, kas nav nepieciešama valsts iestādei, var nodot bez atlīdzības sabiedriskā labuma organizāciju īpašumā.

Vecajam traktoram pieteicās biedrība "Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem", kurai tas nepieciešams auto-moto trases un šķēršļu izveidei aktīvās atpūtas laukumā. Valsts kustamā manta tiks izmantota trases labiekārtošanai un sakopšanai pirms un pēc treniņiem.

Biedrības darbības mērķis ir iesaistīt bērnus un jaunatni dažāda veida sporta nodarbībās un pasākumos, veicinot veselīga dzīves veida organizēšanu, organizēt dažāda veida un līmeņa sporta pasākumus un sacensības, kā arī nodrošināt aktīvās atpūtas iespējas un veikt militāri patriotisko audzināšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.