Ušakovs atvainojas par nepieklājīgu izrunāšanos domes sēdes laikā

© Andrejs Terentjevs, f64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) atvainojas cilvēkiem, kurus aizskāruši viņa necenzētie izteikumi Rīgas domes sēdes laikā 17. decembrī.

Ušakova preses sekretāre Anna Kononova aģentūrai LETA skaidroja, ka medijos atspoguļotais bija daļa no privātas sarunas starp viņu un blakussēdētāju un bija sekas nogurumam, kurš radies, dienas garumā vadot Rīgas domes sēdi apstākļos, kad opozīcijas deputāti centās nepamatoti novilcināt lēmumu projektu pieņemšanu.

"Es nebiju domājis, ka [Ģirts Valdis] Kristovska kungs kā bijušais aizsardzības ministrs ir tik jūtīgs un mīkstsirdīgs, lai pāris stipri vārdi varētu viņu novest līdz ģībonim," norāda Ušakovs.

Vienlaikus, ņemot vērā "Pilsoniskās savienības" (PS) izplatīto paziņojumu, kurā Rīgas mērs un viņa vietnieks tiek aicināti atkāpties no amatiem, Ušakovs aicina atsevišķus savus kolēģus no PS arī atzīties nekorektā uzvedība 17.decembra Rīgas domes sēdes laikā un par to atvainoties.

Kā ziņots, PS Rīgas domes frakcijas vadītājs Kristovskis paziņojumā medijiem aicinājis Ušakovu un Rīgas vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) atkāpties no amatiem, jo, kā norādījis Kristovskis, 17.decembra ārkārtas sēdes laikā publiski izteiktie necenzētie vārdi ir nodarījuši lielu kaitējumu un negodu Rīgas pilsētai un tās demokrātiskajai pārvaldei.

Rīgas vicemēra Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe aģentūrai LETA uzsvēra, ka Kristovska aicinājums Šleseram atkāpties no amata ir "pilnīgi nesaprotamas un absurds", jo Rīgas vicemērs necenzētus vai rupjus vārdus publiski sēdes laikā neesot teicis.

Kā iepriekš vēstīja "TV3" ziņu raidījums, 17.decembra domes ārkārtas sēdes translācijas ierakstā dzirdams politiķu ikdienišķais sarunas stils. Šajā ierakstā vairākkārt dzirdams, ka Rīgas mērs Ušakovs, gan, paklusām pie sevis paužot komentāru par vienu no ziņotājiem, gan klusā sarunā ar Šleseru izmanto necenzētu leksiku. Ierakstā arī dzirdams, kā paralēli domes sēdes vadīšanai Ušakovs ar blakus sēdošo vicemēru klusām pagūst apspriest ēdināšanas jautājumus un atklāj nezināšanu par kādu no izskatāmajiem jautājumiem.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais