Straujuma: Kamēr Latvijā un Igaunijā būs dziesmu svētki, tikmēr dzīvos arī mūsu tautas

Kamēr Latvijā un Igaunijā pastāvēs dziesmu svētki, tikmēr dzīvos arī mūsu valodas un tautas, šodien viesojoties Valkā un tiekoties ar Jāņa Cimzes dziedāšanas svētku dalībniekiem, sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Kā aģentūru LETA informēja Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča, Ministru prezidente šodien apmeklēja Valkas brīvdabas estrādi, kur teica uzrunu latviešu un igauņu koriem, kas gatavojās vakara koncertam "Cimzes kods". Straujuma uzrunu teikusi gan latviešu, gan igauņu valodā.

Vizītes laikā Valkā Ministru prezidente arī nolika ziedus pie pieminekļa Jānim Cimzem.

Straujuma šodien tikās ar Valkas novada domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli un Valgas pilsētas mēru Kalevu Herku. Tikšanās laikā tika pārrunāta abu pilsētu sadarbības iespējas, ņemot vērā unikālo ģeogrāfisko situāciju, kā arī skarti citi abām pašvaldībām svarīgi jautājumi.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais