Latvijā modernizēs dzelzceļa stacijas

VAS "Latvijas Dzelzceļš" iepirkumā par dzelzceļa pasažieru staciju modernizāciju un informatīvo un videonovērošanas sistēmu ierīkošanu par 12,8 miljoniem eiro ir uzvarējusi pilnsabiedrība "BSSKALS būvsabiedrība un Leonhard Weiss RTE", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Par 2,06 miljoniem eiro tiks veikta dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija dzelzceļa stacijās Olainē, Jelgavā un Cukurfabrikā, savukārt par 10,7 miljoniem eiro tiks veikta staciju modernizācija Zolitūdē, Imantā, Babītē, Bulduros, Dzintaros, Vaivaros, Pumpuros, Mellužos, Asaros, Lielupē, Majoros, Dubultos un Slokā.

Kā ziņots, šim projektam piešķirti līdzekļi no neveiksmīgā jauno vilcienu iepirkuma līdzekļiem. Galvenie riski Eiropas naudas apguvē transporta nozarē saistās ar jaunajiem vilcieniem paredzētās naudas pārdali. Šos līdzekļus var apgūt līdz 2015.gada beigām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.