AirBaltic formastērps - sestais gaumīgākais pasaulē; veidojuši Jansone un Dāvids

airBaltic stjuartu formas atzītas par vienām no elegantākajām pasaulē © publicitātes

Japānas vadošais modes un dzīvesstila žurnāls „Ginza” izveidojis topu, kurā izvērtētas 12 pasaules labākās stjuartu uniformas. Aviokompānijas airBaltic tērpi topā ierindojas 6.vietā, apsteidzot tādas lielās aviokompānijas kā British Airways, Emirates un Thai Airways.

Modes žurnāls Ginza izraudzījies aviokompānijas, kuras atlases kārtā piesaistot, un balstoties uz viņiem sniegto informāciju par tērpu koncepciju un citām detaļām, izveidojis šo topu. Pirmajā vietā ierindojusies Vācijas aviokompānija Air Berlin, otro vietu ieņem Hawaiian Airlines, bet trešajā vietā ir Austrālijas aviokompānija Quantas Airlines.

„Aviokompānijas airBaltic stjuartu uniformu dizains ik pa laikam tiek atjaunots,” atklāj airBaltic Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags. „Tēla atjaunošanai AirBaltic izsludina dizaineru konkursu, un no mākslinieku piedāvātajām variantiem tiek izvēlēts tīkamākais. Sākotnējo koncepciju šiem tērpiem pirms pieciem gadiem piešķīrusi modes māksliniece Natālija Jansone, bet šībrīža dizainu radījis modes mākslinieks Dāvids. No šī orģinālā stjuartu formas tērpa dizaina ir iedvesmojušās arī citi pasaules uzņēmumi, piemēram, Havas Europe, izmantojusi līdzīgās līnijās ieturētu formu.”

Stjuartu uniformām aviācijā ir specifiski nosacījumi. Tām ir jābūt ne tikai vizuāli pievilcīgām, bet arī jāatbilst stingrām drošības prasībām, kas saistās ar dabiska materiāla izvēli, auduma stiprību, termonoturību un citām specifiskām vajadzībām. Jārēķinās arī ar to, lai garajās lidojumu stundās, rūpējoties par pasažieru drošību, stjuartei būtu komfortabli. Veidojot airBaltic formas tērpus ir ievērotas šīs prasības un tie ir aviācijas standartiem atbilstoši.

Aviokompānija airBaltic nodrošina pasažieru pārvadājumus no Rīgas uz Eiropu, Skandināviju, Tuvajiiem Austrumiem un NVS valstīm. Šobrīd airBaltic kompānijā strādā 330 stjuartu, kuru galvenais uzdevums ir drošības servisa nodrošināšana, kas ir airBaltic prioritāte.