Ogrē notiks īpašs gaismas gājiens un izstāde "Gaismas pēdas"

Ar vairākiem pasākumiem Ogrē šodien tik atklātas projekta "Gaismas pēdas" izstādes, aģentūru LETA informēja Ogres Vēstures un mākslas muzejā.

"Gaismas pēdas" būs plaša mākslas darbu un dizaina objektu skate dažādās Ogres pilsētas vietās - Ogres mākslas skolā, Ogres Amatniecības vidusskolā un Ogres Vēstures un mākslas muzeja jaunajās telpās Ogres Kultūras centrā.

"Gaismas pēdās" piedalīsies gan pazīstami dažādu jomu mākslinieki, Latvijas Mākslinieku un Latvijas Dizaineru savienības biedri, kā Latvijas Mākslas akadēmijas mācībspēki, kā arī studenti, mākslas un profesionālo skolu audzēkņi.

Dalībnieku vidū ir arī vairāki Ogrē un Ogres novadā dzīvojoši mākslinieki, kā arī mākslas skolu pedagogi - Pēteris Aulmanis, Signe Kraukle, Diāna Vernera, Artūrs Ancāns, Gunārs Platpirs, Valda Podkalne, Haralds Jegodzienskis un citi.

Gaismas objekti gada tumšākajā laikā priecēs skatītājus ne tikai telpās, bet arī pilsētvidē - to vidū varēs skatīt arī trīs gaismas festivāla "Staro Rīga" objektus.

Izstādes atklāšana sāksies plkst.16 ar īpašu gaismotu gājienu no Ogres Vēstures un mākslas muzeja līdzšinējās ēkas Kalna prospektā 3.

Kopā ar saviem draugiem, sadarbības partneriem un domubiedriem muzeja darbinieki atvadīsies no savas vēsturiskās mājvietas, simboliski paņemot līdzi tur sakrāto gaismu, lai nestu to cauri pilsētas centram uz jaunajām mājām Ogres kultūras namā. Gājienā līdzi dosies arī foto kluba "Ogre" dalībnieki, kuri izstādes atklāšanas pasākumu krāšņos ar fotokameru zibspuldžu gaismu lietu.

Izstādes varēs apskatīt līdz nākamā gada 7.februārim, kad, izlejot smaržīgas vaska sveces, gaismas ceļu nodos dabas rokās.

Svarīgākais