Žagars: "Latvijas attīstībai" ir jauns spēks, tāpēc saņemtais atbalsts vēlēšanās ir labs rezultāts

Vēlētāju aptaujas uzrādītais 2,4% atbalsts "Latvijas attīstībai" (LA) kā jaunam politiskam spēkam ir vērtējams kā labs rezultāts, aģentūrai LETA sacīja LA EP vēlēšanu saraksta līderis Andrejs Žagars.

Žagars norādīja, ka politiskajam spēkam ir bijis īss laiks, lai sevi parādītu un, lai gan partijas vadītājam Einaram Repšem un pašam Žagaram atpazīstamība ir, jāpaiet laikam, lai lielāku atpazīstamību iegūtu arī vairāki citi intelektuāli spēcīgi kandidāti. Politiskā darbība ir jāvērtē nevis kā sprints, bet drīzāk kā maratons, piebilda kandidāts.

Taujāts, vai LA gan kā partijas, gan kā tās priekšteces - biedrības - ieguldījums video un citās reklāmās nav sasniedzis cerēto rezultātu, politiķis atbildēja, ka politiskais spēks īstenoja interesantu un radošu kampaņu, taču "mēs nemērījām ieguldījumu pret rezultātu". Tagad ir jāizvērtē, kas ir partijas elektorāts un vēlētājiem jāskaidro partijas programma un tās būtiskās atšķirības ar citiem politiskajiem spēkiem.

Vaicāts, vai aptaujas dati neliecina, ka 12.Saeimas vēlēšanās LA būs liela grūtības pārvarēt 5% barjeru, Žagars to nodēvēja par minējumu izteikšanu. Līdz rudenim ir palicis īss laiks un ir nepieciešams nopietni komunicēt ar potenciālajiem balsotājiem. Par tālāko politisko darbību gan savs viedoklis jāsaka arī Repšem, piebilda EP vēlēšanu LA saraksta līderis.

Kā ziņots, EP vēlēšanās Latvijā pārliecinoši ir uzvarējusi partija "Vienotība", liecina "Latvijas faktu" sadarbībā ar Latvijas Televīziju veiktās vēlētāju aptaujas pie balsošanas iecirkņiem rezultātiem.

Atbilstoši vēlētāju aptaujas datiem par "Vienotību" nobalsojuši 31,2% aptaujāto vēlētāju, par "Saskaņu" - 13,1%, par "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 11,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 6,2%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,5%, par "Alternative" - 3%, par "Latvijas attīstībai" - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Šāda balsu sadalījuma gadījumā "Vienotība" varētu iegūt četrus no astoņiem Latvijai atvēlētajiem EP deputātu mandātiem, bet "Saskaņa", VL-TB/LNNK, ZZS un Tatjanas Ždanokas vadītā LKS iegūtu pa vienam mandātam, tomēr ir sīva cīņa par to, vai "Vienotība" iegūs četras vietas, vai tomēr "Saskaņa" iegūs divas vietas, bet "Vienotībai" paliks trīs mandāti.

Kopumā tikuši aptaujāti 14 710 vēlētāji, bet atteikušies atbildēt 21,9% aptaujāto balsotāju.

Svarīgākais