Dombrovskis: Iedzīvotājiem vajadzētu vairāk stāstīt par EP ietekmi uz Latviju

Bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš kandidē Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, uzskata, ka iedzīvotājiem vajadzētu vairāk skaidrot, kāda ietekme EP ir uz Latviju.

Dombrovskis aģentūrai LETA atzina, ka viens no EP vēlēšanu zemās aktivitātes iemesliem ir tas, ka iedzīvotāji Briseli un Strasbūru uzskata par kaut ko tālu, kas uz Latviju īsti neattiecas. "Ja, balsojot par Saeimu un pašvaldībām, iedzīvotāji tiešāk izjūt šo saikni, tad attiecībā uz EP bieži vien ir iespaids, ka tas ir tālu - Briselē vai Strasbūrā," skaidroja politiķis. Viņaprāt, iedzīvotājiem būtu vairāk jāsniedz informācija par to, kā Eiropas Savienības institūciju lēmumi ietekmē ikdienas dzīvi, jo tas notiek arvien aktīvāk.

Viņš norādīja, ka EP loma lēmumu pieņemšanā īpaši palielinājusies pēc Lisabonas līguma pieņemšanas un ir jāsaprot, ka arī Latvijas pārstāvji EP var ietekmēt šos lēmumus. "Ir svarīgi, kādi pārstāvji EP būs no Latvijas un cik lielā mērā viņi spēs ietekmēt tos lēmumus, kas tiek pieņemti, jo gala rezultātā tie ietekmē mūsu dzīvi šeit Latvijā," uzsvēra Dombrovskis.

Politiķis atzina, ka labs rādītājs būs, ja vēlēšanās piedalīsies vismaz 50% balsstiesīgo. Jautāts par savām izredzēm tikt ievēlētam, viņš teica, ka izvēli izdarīs paši vēlētāji, tomēr Dombrovskis gribētu saņemt pietiekamu balsu skaitu, lai tiktu EP. "Es gribētu cerēt, ka šīs izredzes ir pietiekami augstas," viņš atzina.

Kā ziņots, šodien Latvijā notiek EP vēlēšanas. 952 vēlēšanu iecirkņi visā Latvijā būs atvērti līdz plkst.20.

Svarīgākais