Šorīt jau laboti vairāki karstuma rekordi

© F64

Šorīt vairākās meteoroloģisko novērojumu stacijās jau ir laboti šīs dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Plkst.10 jauni karstuma rekordi reģistrēti trīs novērojumu stacijās, un visos trīs gadījumos labots 1963.gada 23.maija rekords.

Ainažos gaiss iesilis līdz plus 26,6 grādiem, līdzšinējais rekords bija plus 25,7 grādi. Liepājā līdz šim augstākā gaisa temperatūra šajā dienā bija plus 26 grādi, bet šodien termometra stabiņš pakāpies līdz plus 26,7 grādiem. Bet Ventspilī rekords labots par vairāk nekā vienu grādu - tur no rīta valdīja plus 28 grādu karstums, bet līdzšinējais rekords bija plus 27,2 grādi.

Stundu vēlāk - plkst.11 - jauns rekords fiksēts Saldū, kur reģistrēti plus 26,3 grādi. Iepriekšējais rekords bija saglabājies no 1953.gada - plus 26,1 grāds.

Plkst.12 gaisa temperatūra Latvijā bija no plus 18,5 grādiem Kolkā līdz 29 grādiem Ventspilī. Līdz ar to Ventspilī jaunais rekords ir vēl par vienu grādu augstāks.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien gaiss sakarsīs līdz plus 25, plus 30 grādiem, vēsāks būs Rīgas līča rietumu piekrastē - plus 20, plus 23 grādi. Rīgā būs plus 28, plus 29 grādu karstums.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais