Bruņotie spēki palīdz ostā nokļūt jahtai, kurai jūrā beigusies degviela

© Postimees.ee

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) vakar palīdzējuši ostā nokļūt jahtai, kurai jūrā bija beigusies degviela, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Ap plkst.17 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no jahtas "Fontana" par to, ka jahtas apkalpe, ņemot vērā prognozējamos laikapstākļus, nav pārliecināta, vai pašu spēkiem spēs ienākt Rīgas ostā.

Jahtas apkalpe informēja, ka peldlīdzeklim jau rīta pusē ir beigusies degviela un tā pārvietojas ar burām, bet ir saņemts brīdinājums par gaidāmu vēja brāzmu pastiprināšanos līdz pat 24 metriem sekundē. Uz jahtas atradās piecas personas.

Uz jahtas atrašanās vietu - aptuveni piecas jūras jūdzes no Rīgas ostas - tika nosūtīts Jūras spēku flotiles kuģis, lai ar Somijas karogu peldošo jahtu buksētu līdz ostai.

Plkst.18.23 jahta sekmīgi tika pietauvota jahtklubā.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.