Latvijā aizvien pieaug dzimstība

Aprīlī Latvijā reģistrēti 1745 jaundzimušie, bet šogad kopumā - 6813, kas ir par 283 bērniem vairāk nekā pērn šajā laikā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija.

Pēdējo trīs gadu dzimstības pieauguma tendence turpinās, uzsver CSP Sociālās statistikas departamenta direktora vietniece Baiba Zukula.

Tikmēr dabiskais pieaugums Latvijā joprojām saglabājas negatīvs, un šogad iedzīvotāju skaits, mirušo skaitam pārsniedzot dzimušo skaitu, samazinājies par 2971 cilvēku. Salīdzinoši aizvadītā gada pirmajos četros mēnešos iedzīvotāju skaits Latvijā samazinājās par 4440 cilvēkiem.

Šogad četros mēnešos mūžībā aizgājuši kopumā 9784 Latvijas iedzīvotāji, un tas ir par 1186 cilvēkiem mazāk nekā 2013.gadā šajā laikā. Aprīlī miris 2371 cilvēks.

CSP apkopotie dati arī liecina, ka Latvijā turpinās noslēgto laulību skaita pieaugums. Četros mēnešos Latvijā noslēgtas 2134 laulības, kas ir par 206 laulībām vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā periodā. Aprīlī valstī reģistrētas 632 laulības, kas ir par 46 vairāk nekā šajā mēnesī pirms gada.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais