Latvija un Krievija rod kopīgus risinājumus pierobežu problēmām

Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas sadarbībai ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sfērā Transporta darba grupā abu valstu delegācijas divu dienu sarunās vienojās par konkrētiem soļiem pastiprinātās kontroles pārtraukšanai uz Krievijas robežas.

Darba grupas sanāksmē panāktā vienošanās vieš cerību, ka nākamās nedēļas sākumā situācija uz Latvijas - Krievijas robežas varētu normalizēties.

Sarunās tika panākta vienošanās par konkrētām darbībām, lai novērstu Krievijas norādītos pārmetumus attiecībā pret mūsu autopārvadātājiem. Tika nolemts, ka Starptautiskā autopārvadātāju asociācija "Latvijas auto" līdz 21.decembrim sagatavos priekšlikumus Krievijas muitas vadībai, kā segt negodprātīgo mūsu valsts autopārvadātāju radītos zaudējumus kaimiņvalstij, kas pārsniedz apdrošināšanas limitu. Savukārt, Krievijas puse apņēmās pēc iespējas īsākā laikā izskatīt Latvijas piedāvājumu un iespējams jau nākamnedēļ pirmajā pusē apturēt pastiprināto kontroli uz Krievijas robežas.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss novērtēja konstruktīvo delegāciju darbu un rastos risinājumus pārvadājumu problēmām.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais