PVD: Iepērkoties jāskatās uz derīguma termiņiem

Tuvojoties svētkiem, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nākamnedēļ uzsāks pastiprinātas pārtikas veikalu, tirgu un izbraukuma tirdzniecības vietu pārbaudes.

Pārbaužu laikā PVD inspektori pārbaudīs pārtikas preču derīguma termiņus, pārtikas uzglabāšanas apstākļus tirdzniecības vietās, kā arī tā īpašu uzmanību pievērsīs tā saucamajām akcijas precēm un komplektētajām dāvanu paciņām, kurās safasēti vairāki pārtikas produkti.

PVD inspektori dosies arī uz tām pārtikas tirdzniecības vietām, par kurām pagājušajā nedēļā PVD ģenerāldirektoru informēja iedzīvotāji, kas zvanīja uz PVD uzticības tālruni. Pusotras stundas laikā PVD ģenerāldirektors uzklausīja gandrīz 20 zvanītājus. Lielākoties iedzīvotāji informēja par iespējamiem pārkāpumiem lielākajos lielveikalu tīklos, kā arī atsevišķās tirdzniecības vietās Rīgas Centrāltirgū.

"PVD inspektori būs modri, taču visus veikalus pārbaudīt nebūs mūsu spēkos, tādēļ aicinu iedzīvotājus būt uzstājīgiem un gadījumos, kad pārtikas produktam ir beidzies derīguma termiņš, nav marķējuma valsts valodā vai tas ir uzglabāts neatbilstošos apstākļos, informēt par to veikala darbiniekus un, protams, atgriežoties mājās, zvanīt uz PVD uzticības tālruni 67027402", saka PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais