Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Aizkrauklē aicina ziņot par seismoloģiskām aktivitātēm

Aizkraukles novada dome saņēmusi lūgumu no Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zinātņu fakultātes darbiniekiem aicināt vietējos iedzīvotājus ziņot par seismoloģiskām aktivitātēm Aizkrauklē, pastāstīja Aizkraukles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Silaraupa.

Šī gada decembra pirmās dekādes beigās Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātē instrumentāli tika fiksēts nelielas magnitūdas seismiskais notikums zonā Piebalga-Aizkraukle.

Kā ziņo speciālisti, tā nav bieža parādība un to ne vienmēr ir iespējams atšķirt no mākslīgi izraisītām zemes garozas svārstībām, piemēram, spridzināšanas darbos.

Tādēļ fakultātes pārstāvji lūdz ziņot par jebkādiem Aizkraukles novada iedzīvotāju novērojumiem, konstatējumiem, kas attiecas uz šo notikumu. Tajā skaitā varētu būt arī neparasta mājdzīvnieku uzvedība.

Tas speciālistiem palīdzētu precizēt seismisko notikumu un tā novērtēšanas metodiku.

Aizkraukles novada iedzīvotāji, kuri kļuvuši par šī notikuma aculieciniekiem, tiek aicināti aizpildīt mājaslapā "www.aizkraukle.lv" ievietoto anketu un savus novērojumus atsūtīt uz anketas beigās norādītajām adresēm.