Vīrietis nakti pavada kupenā

"Pacienta stāvoklis ir nopietns," tā par aptuveni 60 gadu vecā vīrieša veselības stāvokli sacīja Liepājas Reģionālas slimnīcas Uzņemšanas nodaļas virsārsts Uldis Balodis. Vīrieti vakarrīt ap pulksten 8 Krūmu ielā māju pagalmā netālu no 11. vidusskolas ēkas atrada ieputinātu sniegā. Tur viņš bija pavadījis visu nakti, vēsta "liepajniekiem.lv".

U. Balodis pastāstīja, ka vīrietis pakritis vakar ap pulksten 17. "Viņš nebija iereibis, viņam esot bijis kaut kas ar kāju," sacīja ārsts. Kamēr vīrietis gulējis un pats nespējis piecelties, garām gājis kāds iereibis cilvēks un kāds bērns, kuri nav atsaukušies viņa palīgā saucienam. Tā vīrietis, ieputināts kupenā, pavadījis visu nakti, līdz vakarrīt astoņos kāds viņu atradis un izsaucis ātro palīdzību. U. Balodis neslēpa – cietušā veselības stāvoklis ir smags, apsaldētas gan rokas, gan kājas. Viņš ievietots Reanimācijas nodaļā. Turpat ievietota arī kāda sieviete ar apsaldētiem roku pirkstiem. Viņa aukstajā laikā pavadījusi laiku gan uz ielas, gan meklējusi patvērumu daudzstāvu māju kāpņu telpās.

Laikā, kad gaisa temperatūra gan dienā, gan naktī noslīd zem 0 grādiem, mediķi aicina cilvēkus būt saprotošiem un nepaiet vienaldzīgi garām zemē, uz soliņa vai citur guļošiem cilvēkiem pat tad, ja arī viņi būtu iereibuši, bet gan saukt palīdzību, jo apsaldēšanās notiek ātri.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais