Izveidots tiešsaistē pieejams informatīvs materiāls imigrantiem

Nevalstiskā organizācija "Patvērums "Drošā māja"" savā mājaslapā izveidojusi īpašu sadaļu imigrantiem, informēja organizācijas pārstāvji.

Interneta vietnē "http://www.patverums-dm.lv" atrodama plaša informācija par dažādiem sociāliem jautājumiem, kas ir svarīgi trešo pasaules valstu pilsoņiem, ierodoties un uzsākot dzīvi Latvijā. Informācija ir pieejama četrās valodās - latviešu, krievu, angļu un franču.

Informācija tiek sniegta par vairākām tēmām - vīzām un uzturēšanās atļaujām, veselības aprūpes sistēmu Latvijā un tās pieejamību, izglītības pieejamību Latvijā, nodarbinātību, mājokli un uzņēmējdarbību.

"Līdz šim brīdim imigrantiem pirms ierašanās Latvijā, kā arī, uzturoties Latvijā, nebija iespējams saņemt vienkāršu, praktisku informāciju par jautājumiem, kas svarīgi, lai veicinātu imigrantu iekļaušanos Latvijas sabiedrībā," vērtē "Drošās mājas" valdes priekšsēdētāja Sandra Zalcmane.

Viņa norāda, ka no šodienas, kad tiek pieminēta Starptautiskā migrantu diena, imigrantiem būs pieejama plaša informācija par resursu centra pakalpojumiem un Latvijas sociālo vidi.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais