Atalgojumu vēlēšanu organizēšanu darbiniekiem noteikts pēc atbildības apjoma

© F64

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) atalgojumu par vēlēšanu organizēšanu vēlēšanu komisiju un balsošanas iecirkņu komisiju locekļiem noteikusi, ņemot vērā atbildības apjomu un pārziņā esošo iecirkņu skaitu, aģentūrai LETA sacīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Darba stundas tarifa likme noteikta republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem par Saeimas vēlēšanu, Eiropas Parlamenta vēlēšanu un tautas nobalsošanas sagatavošanu un nodrošināšanu.

Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja stundas tarifa likme ir 7,1 eiro, komisijas sekretāram tā ir seši eiro, bet komisijas locekļa likme ir 2,99 eiro.

Republikas pilsētā un novadā, kurā iecirkņu skaits ir no 15 līdz 50, vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja stundas likme ir 4,3 eiro, komisijas sekretāram 4,2 eiro un komisijas loceklim - 2,65 eiro.

Pilsētā un novadā, kurā iecirkņu skaits ir no septiņiem līdz 14, stundas likme vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam ir četri eiro, komisijas sekretāram 3,9 eiro un komisijas loceklim - 2,5 eiro.

Vēlēšanu komisijai novadā ar iecirkņu skaitu no viena līdz sešiem komisijas priekšsēdētāja stundas likme ir 3,7 eiro, komisijas sekretāra likme ir 3,6 eiro, bet komisijas loceklim tā ir 2,5 eiro.

Iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja stundas likme ir 3,45 eiro, komisijas sekretāra likme ir 3,35 eiro, bet komisijas loceklim tā ir 2,5 eiro.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.