Dažiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem atteikta kompensācija

© F64

12 personas, kurām patlaban atteikta Zolitūdes traģēdijā cietušo kompensācijas izmaksa, nav atbildušas valdības pagājušā gada decembrī pieņemtā rīkojuma nosacījumiem - atbildīgās institūcijas nav apliecinājušas, ka šie cilvēki Zolitūdes traģēdijā būtu guvuši traumas, aģentūrai LETA pastāstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāvis Māris Zariņš.

Kā skaidroja Zariņš, ne Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, ne Nacionālais veselības dienests nav apliecinājis, ka šīm 12 personām būtu sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība vai tās būtu ievietotas stacionārā traģēdijā gūto traumu dēļ. Divos no minētajiem 12 gadījumiem nebija iespējams noskaidrot apstākļus, kuros personas guvušas miesas bojājumus.

Savukārt par trim personām atzinums vēl nav sniegts, jo apstākļi vēl tiek noskaidroti. Tāpēc vēl nav zināms, vai šīm trim personām kompensācija tiks piešķirta vai nē.

Jau ziņots, ka IeM ir izvērtējusi informāciju par 20 personām, kas vērsušās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) ar iesniegumu par iekļaušanu Zolitūdes traģēdijā cietušo sarakstā. No tām astoņas personas atbilst nosacījumiem un varēs saņemt kompensāciju.

Rīkojumā paredzēts, ka personām uz kompensāciju ir tiesības pieteikties līdz 1.jūnijam un visi iesniegumi tiks izvērtēti.

LETA jau ziņoja, ka VSAA saņēma 23 oficiālajā Zolitūdes traģēdijā cietušo sarakstā neesošu cilvēku lūgumus izmaksāt viņiem valsts garantēto kompensāciju 7115 eiro apmērā. Savukārt VSAA vērsās IeM ar lūgumu izvērtēt minēto 23 personu iesniegumus, jo valdība kompensāciju bija paredzējusi izmaksāt konkrētam cietušo skaitam.

Valdības pieņemtais rīkojums "Par vienreizēju kompensāciju piešķiršanu sakarā ar traģēdiju Rīgā, Priedaines ielā 20" paredz izmaksāt valsts kompensāciju 7115 eiro apmērā kopumā 30 Zolitūdes traģēdijā cietušajiem.

Svarīgākais