Divi vīrieši Latgalē guvuši smagas traumas, strādājot ar zāģi

© Scanpix

Pagājušā diennaktī Latgalē mediķu palīdzība bijusi nepieciešama diviem vīriešiem, kuri guvuši nopietnas traumas, strādājot ar zāģi, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kāds 36 gadus vecs vīrietis, ar fleksi griežot metāla caurules, trāpījis ar instrumentu sev pa seju un guvis plēstas brūces un apakšžokļa kaula bojājumu. Vīrietis nogādāts specializētā slimnīcā.

Savukārt 55 gadus vecs vīrietis Latgalē, strādājot ar zāģi, nopietni savainojis plaukstu, nozāģējot sev vairākus pirkstus. Arī šis vīrietis nogādāts specializētā slimnīcā.

Mediķu palīdzība Latgalē bijusi nepieciešama arī kādam 45 gadus vecam vīrietim, kurš, ar draugiem svinot dzimšanas dienu, nokritis pa trepēm no otrā stāva un guvis smagu galvas traumu. Vīrietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Savukārt Kurzemē slimnīcā nonācis pusotru gadu vecs puisēns, kurš piespiedis plaukstu pie karsta gludekļa un guvis apdegumu.

Kopumā pagājušā diennaktī NMPD reģistrēti 1340 izsaukumi, no tiem 258 gadījumi bijuši saistīti ar dažādām traumām, pastāstīja Bukša.

Svarīgākais