Valsts meža dienests līdz šodienai reģistrējis 457 meža ugunsgrēkus

Līdz šodienai Valsts meža dienests (VMD) reģistrējis 457 meža ugunsgrēkus ar kopējo uguns skarto platību 445,9 hektāri meža un meža zemes, liecina VMD operatīvā informācija.

Vairāk nekā puse meža ugunsgrēku, pavisam 250, reģistrēts Rīgas reģionālās virsmežniecības un Dienvidlatgales virsmežniecības teritorijā.

Tāpat kā iepriekšējos gados degošākā ir Pierīga, kur pavisam ir reģistrēti 136 meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto platību 107,5 hektāri, un otra degošākā ir Dienvidlatgales virsmežniecības teritorija, kur reģistrēti 114 meža ugunsgrēki un kopējā uguns skartā meža un meža zemes platība ir 80,7 hektāri.

Savukārt vismazāk meža ugunsgrēku ir bijis Kurzemē, kur Ziemeļkurzemes virsmežniecības teritorijā reģistrēti pieci meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto meža platību 0,7 hektāri un Dienvidkurzemes virsmežniecības teritorijā reģistrēti 15 meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto meža platību 6,8 hektāri.

Tā kā krasi izmainījās laika apstākļi, VMD pēdējās trīs dienās nav reģistrējis nevienu meža ugunsgrēku. Taču meža ugunsnedrošais laikposms joprojām ir spēkā un mežā ir jāievēro visas ugunsdrošības prasības, ar uguni jārīkojas ļoti uzmanīgi, bet labāk neko neuzsākt, kas varētu radīt apdraudējumu mežam, norāda VMD.

Salīdzinājumam - 2013.gadā pavisam bija 423 meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto platību 220 hektāru, 2012.gadā pavisam bija 162 meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto platību 90 hektāru, savukārt 2006. gadā līdz 8.maijam bija reģistrēti 786 meža ugunsgrēki un kopējā uguns skartā platība bija vairāk kā1800 hektāru, informē VMD.

Svarīgākais