NRTP apstiprina sabiedrisko raidorganizāciju nacionālos pasūtījumus

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) šodien apstiprināja sabiedrisko raidorganizāciju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) - nacionālos pasūtījumus kā izejas pozīcijas jeb bāzes variantus, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja NRTP pārstāve Dārija Juškeviča.

Iepriekš padome ar raidorganizāciju pārstāvjiem bija konceptuāli vienojusies par nacionālo pasūtījumu, taču raidorganizāciju pārstāvjiem bija jāiesniedz precizēti nacionālā pasūtījuma projekti ar 2010.gada finanšu izmaksām programmu veidošanai.

Sēdē šodien piedalījās LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, kā arī vairāki citi LR pārstāvji.

Vienlaikus NRTP kopīgi ar LR pārstāvjiem vienojās, ka programmu LR 3 "Klasika" un LR 4 "Doma laukums" pilna apraide notiks vēl piecus mēnešus, bet vienlaicīgi tiks izstrādāta rīcības programma tālākai darbībai.

Kā ziņots, iepriekšējā NRTP sēdē, kurā tika diskutēts par sabiedrisko raidorganizāciju programmu attīstības virzieniem, LTV 1.kanāla programmu direktore Baiba Šmite atzina, ka pašreizējā situācijā svarīgi palielināt dokumentālo un ziņu raidījumu īpatsvaru, iesaistot arī sabiedrību vērtīgu un realizējamu ideju paušanā Latvijas valsts garīgai un finansiālai atveseļošanai.

Kanāla LTV programmu direktore Ija Circene uzsvēra, ka LTV7 joprojām vislielāko vērību veltīs sportam - gan augsta līmeņa sacensību translācijām, gan atsevišķiem sporta veidiem un aktualitātēm.

"Neapšaubāma programmas nagla būs ziemas olimpiskās spēles Kanādā, Pasaules kauss futbolā un Kontinentālās hokeja līgas spēles. Kanāla skatītājus arī nākamgad priecēs raidījums jauniešiem "SeMS", ziņas krievu valodā un plašs populārzinātnisko filmu un raidījumu klāsts," sacīja Circene.

Savukārt Kolāts iepriekš uzsvēra, ka nākamo gadu mūsu valsts dzīvē raksturos augsts sociālā sasprindzinājuma līmenis, adaptēšanās jauniem sociāli ekonomiskiem apstākļiem, ko noteiks būtiskas izmaiņas valsts budžetā, nodokļu politikā un dažādas kvalitātes reformu iedzīvināšanā.

Svarīgākais