Krasta apsardze jūrā izglābj divus dzīvības briesmās esošus cilvēkus

© f64

Šodien pēcpusdienā Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) jūrā izglābis divas personas, kuras atradušās dzīvības briesmās, aģentūru LETA informēja Jūras spēku flotiles preses pārstāve Liene Ulbina.

Īsi pēc plkst.13.30 abas personas - viena ar hipotermijas pazīmēm, bet otra bez dzīvības pazīmēm - ar helikopteru nodotas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstiem un Valsts policijai.

Informāciju par aptuveni desmit jūras jūdzes aiz Rīgas ostas vārtiem nelaimē nonākušajiem MRCC Riga saņēma ap plkst.11.50 no Rīgas brīvostas Kuģu satiksmes vadības centra. No saņemtās informācijas izrietēja, ka personu dzīvība atrodas briesmās un viņām ir individuālie glābšanas līdzekļi.

MRCC Riga uz notikuma vietu norīkoja Rīgas ostā dežurējošo Valsts Robežsardzes kuģi "Valpas" un Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru "Mi-17". Glābšanas darbos iesaistījās tuvumā esošais kravas kuģis "Astra", kas bija pamanījis nelaimē nonākušos cilvēkus.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais