Jēkabpilī piketēs pret Ždanoku

© F64 Photo Agency

Šodien plkst.17.15 Jēkabpilī, iepretim Tautas namam, kur šovakar ar vēlētājiem tiksies Eiroparlamenta deputāte no partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas pārstāve Tatjana Ždanoka, notiks Jēkabpils Latviešu biedrības rīkots pikets.

Kā aģentūru Jēkabpils Latviešu biedrības valdes priekšsēdētāja Māra Grīnberga, piketa mērķis ir aicināt jēkabpiliešus Eiroparlamenta vēlēšanās nebalsot par Ždanoku un viņas pārstāvēto grupu, jo Atmodas laikā Ždanoka bija viena no aktīvākajām pārstāvēm Interfrontē, kas savulaik cīnījās pret Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu.

"Cilvēkam, kas savulaik iestājās pret Latvijas neatkarību un patlaban aizstāv Krimas aneksiju, nav vietas Eiroparlamentā," pārliecināta Jēkabpils Latviešu biedrības valdes priekšsēdētāja.

Tāpat daudzus jēkabpiliešus sadusmojis fakts, ka Interfrontes pārstāves tikšanās notiek tieši Jēkabpils Tautas namā, kas ir arī Latviešu biedrības mītnes vieta. "Tieši šajā namā pirms 26 gadiem tika dibināta Latvijas Tautas frontes Jēkabpils nodaļa, bet tagad te uzstāsies cilvēks, kas pārstāv pilnīgi pretējus spēkus," neapmierinātību pauda Grīnberga.

Piedalīties piketā Jēkabpils Latviešu biedrība aicinājusi visus, kas vēlas būt atbildīgi.

Svarīgākais