TV programmu izplatīšana analogajā apraidē būs jābeidz līdz nākamā gada jūnijam

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) noteikusi, ka Latvijas Televīzijai (LTV) programmu izplatīšana analogajā apraidē Rīgā un tās apkārtnē būs jābeidz līdz nākamā gada 1.aprīlim, bet visā valsts teritorijā - līdz 1.jūnijam.

Biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" NRTP pārstāve Dārija Juškeviča informēja, ka tagad tiks veikta apraides atļauju pārreģistrācija, kas dod tiesības raidorganizācijai izplatīt LTV 1.kanālu un LTV 7.kanālu ciparu formātā.

Galalietotājiem visā Latvijas teritorijā tiks nodrošinātas tiesības bez maksas saņemt abas LTV programmas.

Jau ziņots, ka LTV finansējuma trūkuma dēļ bija plānojusi pilnībā pāriet uz ciparu apraidi jau no 1.marta. Agrāk bija domāts, ka LTV 1.kanāls kā beidzamais Latvijas televīzijas kanāls aizietu no analogās apraides tikai 2011.gada nogalē. Savukārt LTV 7.kanāls bija paziņojis, ka tas pāries uz ciparu apraidi no 1.marta.

Savukārt komerckanāls "LNT" vēstulē NRTP bija apstiprinājis jau agrāk izteikto nodomu pāriet uz ciparu apraidi kā bezmaksas kanāls, bet "TV5" pavēstīja, ka darbosies kā bezmaksas kanāls Rīgā un apkaimē. Šī televīzija cer būt maksas kanāls skatītājiem pārējā Latvijas teritorijā.

Savukārt zviedru "Modern Times Group" piederošais "TV3" paudis, ka vēlētos vismaz visu 2010.gadu turpināt raidīt analogajā tīklā ar līdzšinējo daļējo Latvijas pārklājumu.

LVRTC preses sekretāre Ieva Līne "Nozare.lv" teica, ka LVRTC radīsies zaudējumi 1,6 miljonu latu apmērā, ja "TV3" būs vienīgais analogā tīkla lietotājs.

Kā ziņots, NRTP iesaka atlikt pāreju uz ciparu apraidi no līdzšinējā 1.marta līdz 1.aprīlim Rīgā un tās apkaimē, bet līdz 1.jūnijam - pārējā Latvijas teritorijā.

Svarīgākais