Notiks atvadīšanās no mūziķa Nika Matvejeva

Šodien plkst.14, Rīgas krematorijas Lielajā atvadu zālē notiks atvadīšanās no komponista un dziedātāja Nika Matvejeva.

Jau ziņots, ka Matvejevs aizsaulē aizgāja naktī no 26. uz 27.aprīlī, aģentūrai LETA apstiprināja producents Juris Millers.

"Niks nomira mierīgi - miegā, ar sirdslēkmi. Tas ir milzīgs zaudējums gan mūziķiem, gan klausītājiem, jo mūžībā ir aizgājis viens no oriģinālākajiem latviešu dziedātājiem. Viņš bija spēka un ieceru pilns, gatavojās vairākiem solo koncertiem, turklāt īpaši viņam tika rakstīta mūzika jaunā latviešu operā. Tas ir trieciens visai latviešu mūziķu saimei," atzina Millers.

Matvejevs dzimis 1958.gadā, savulaik spēlējis ansamblī "Sīpoli", bijis kora "Sindi putnu dārzs" dalībnieks.

Lielu viņa talanta pielūdzēju atzinību mūziķis izpelnījās par Kvazimodo lomas izpildījumu operā "Parīzes Dievmātes katedrāle".

2001.gadā kopā ar dziedātāju Mariju Naumovu izdotais disks "Ieskaties acīs" saņēmis apbalvojumu "Zelta disks".

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais