Zinātnieki no desmit valstīm Latvijā diskutēs par pārtikas zinātni un tehnoloģiju

© LLU, Latvijas Lauksaimniecības universitāte

No 8.maija līdz 9.maijam Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) 9.Baltijas konferencē pārtikas zinātnē un tehnoloģijā pulcēsies zinātnieki no desmit valstīm, informēja universitātes pārstāve Ilvija Gaidukoviča.

Konferences mērķis ir sapulcināt studentus, doktorantus, pieredzējušus zinātniekus un profesionāļus no Baltijas un citām valstīm, lai nodrošinātu pieredzes apmaiņu, publiskotu un izplatītu viņu pētījumu rezultātus un veidotu jaunus sadarbības kontaktus, tādējādi sniedzot ieguldījumu pārtikas zinātnes un tehnoloģijas jomas attīstībā.

Plānots, ka pasākumu apmeklēs ap 130 speciālistu no Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Francijas, Krievijas, Vācijas, Turcijas, Portugāles un Dānijas.

Konferences organizācijas komitejas vadītāja Ruta Galoburda stāsta, ka šogad pasākums notiks ar nebijušu vērienu, jo tai pieteikušies divreiz vairāk dalībnieku nekā iepriekš, kas ir īpašs izaicinājums gan organizatoriem, gan iesniegto rakstu recenzentiem.

Konferencē tiks piedāvāta ļoti plaša tēmu daudzveidība, sākot no pārtikas izejmateriālu ieguves līdz pat pārstrādātā produkta nonākšanai pie patērētāja. Tomēr četras galvenās ievirzes lekcijas saistītas ar tādām tēmām kā antioksidanti - ieguvumi un riski, sāļās garšas nozīme pārtikas produktu uztverē, graudu kvalitātes prognozēšana maizes cepšanai un lauksaimniecības blakusproduktu izmantošana.

Baltijas konferencē pārtikas zinātnē un tehnoloģijā ir ikgadējs pasākums, kuru pārmaiņus rīko pārstāvji no trīs Baltijas valstīm - LLU, Tallinas Tehnoloģiskais institūts un Kauņas Tehnoloģiju universitāte. Šogad organizatora pienākumus trešo reizi uzņēmusies LLU.

Latvijā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, naktī no sestdienas uz svētdienu, atkal grozījām pulksteņus. Kā katru gadu. Divas reizes gadā. Marta un oktobra pēdējā nedēļas nogalē. Un tāpat kā katru gadu arī šoreiz izskanēja neskaitāmas sašutušo balsis. Cik ilgi vēl turpināsies šī bezjēdzība?

Svarīgākais