Pabriks: Latvija no dalības ES neko nav zaudējusi, ir tikai neizmantotas iespējas

© F64 Photo Agency

Latvija no dalības ES neko nav zaudējusi, ir tikai neizmantotas iespējas, sacīja bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs Saeimas deputāts Artis Pabriks.

Lai Latvija redzētu, ko šie desmit gadi ES tai ir devuši, nākas paskatīties Ukrainas virzienā, sacīja politiķis, norādot, ka "Ukrainas tauta vēlas dzīvot tā, kā dzīvojam mēs".

"Ja viņi būtu ātrāk apveltīti ar vēlmi sākt visas nepieciešamās reformas, kuras mēs veicām jau deviņdesmitajos gados, Ukraina būtu pietiekami droša un stabila valsts," sacīja Pabriks.

"Mēs esam ieguvuši brīvu, tiesisku un stabilu valsti," norādīja politiķis. "Turklāt statistika rāda, ka mēs joprojām esam starp ES nabadzīgākajām valstīm, taču vienlaikus ir iespējams novērot, ka Latvija ir attīstījusies ātrāk nekā citas ES dalībvalstis. Mēs pietuvojamies labākajiem," uzskata deputāts.

Pabriks Latvijas dalībai ES neredz zaudējumus, viņš uzskata, ka ir redzamas tikai neizmantotas iespējas. "Tā ir mūsu, nevis ES problēma," skaidroja bijušais ārlietu ministrs.

Jautāts, kādiem vajadzētu būt Latvijas mērķiem turpmākajai desmitgadei, Pabriks norādīja, ka Latvijai ir nepieciešams iemācīties maksimāli izmantot visas iespējas, ko sniedz dalība ES, - stabilas politikas veidošanu, precīzāku finansējuma apgūšanu, kā arī labklājības uzlabošanu valstī.

"Domāju, ka pēc desmit gadiem mūsu ekonomikai ir jābūt tuvu ES vidējam līmenim," sacīja Pabriks.

Svarīgākais