Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sākusies stadiona skiču projekta izstrāde

© Ojārs Lūsis

Daugavpils Sporta pārvalde uzsākusi jaunā multifunkcionālā stadiona, kas atradīsies pie Šuņu ezera pilsētas teritorijā, skiču projekta izstrādi. Tehniskā projekta izstrādei naudu ieplānos 2015. gadā.

Aicina uz sadarbību sporta federācijas

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs skaidro: «Mēs esam iecerējuši ambiciozu sporta būvi, kas būs ne tikai stadions ar tribīnēm un nepieciešamo infrastruktūru plašam sporta veidu klāstam, bet arī slēgto manēžu, labiekārtot plašu teritoriju ap Šuņu ezeru, tādējādi pārvēršot šo būvi ne tikai par sporta objektu, bet arī par aktīvās atpūtas centru. Lai uzbūvētu patiešām labu un daudzfunkcionālu sporta bāzi, uzrunājam dažādu sporta veidu federācijas, kas varētu finansiāli iesaistīties stadiona projekta īstenošanā. Mēs labi saprotam, ka pašvaldības spēkiem vien tas nebūs izdarāms.» Tiek pētītas iespējas piesaistīt ES fondu vai citu finanšu instrumentu finansējumu.

Sācies spīdveja čempionāts

Pēc statistikas datiem, Daugavpils populārākā sporta veida spīdveja sacensības ir otrās apmeklētākās valstī aiz hokeja kluba Rīgas Dinamo spēlēm. Daugavpils Lokomotīves spīdveja komanda piedalās Polijas līgas čempionātā, kur Latvijas klubam ir iespēja sacensties ar pasaules līmeņa zvaigznēm. Šogad pirmās sacensības tika aizvadītas jau 13. aprīlī, ko apmeklēja 6000 cilvēku. Nākamās Polijas līgas sacensības Daugavpilī norisināsies 4. maijā, savukārt 17. maijā pilsētas spīdveja cienītājus priecēs Eiropas čempionāta pusfināla cīņas. 2015. gadā jau kārtējo reizi notiks arī Grand Prix posms, bet šogad pirmo reizi viens no pasaules čempionāta posmiem notiks Rīgā.

No 8000 skolēnu aktīvi sporto 3000

Sporta tradīcijas Daugavpilī vienmēr bijušas ļoti spēcīgas, kas ir sekmējies ar augstiem sasniegumiem arī Eiropas un pasaules līmenī. Sporta pārvaldes vadītājs saka: «Sporta skolā mācās 1758 bērni, bet vēl vairāk nekā 1300 ar sportu nodarbojas dažādos sporta klubos. Likumsakarīgi, ka tam ir ļoti liela nozīme ne tikai bērnu fiziskajā sagatavotībā, bet arī sociālajā jomā – šie bērni neklīst pa ielām, nelieto alkoholu un nepīpē spaisu, kas tagad kļuvis ļoti populārs. No kopumā 8000 pilsētas skolēnu ar sportu nodarbojas vairāk nekā trešā daļa – tas ir daudz. Mums ir arī izteikti talantīgi, spējīgi bērni un jaunieši, kuros jau tagad saskatāmi jaunie čempioni – mums jāspēj paturēt viņus Daugavpilī, piedāvājot viņiem labus trenerus un piemērotas sporta bāzes.»

Kā visā valstī, tā arī Daugavpilī bažas rada treneru sastāvs – vecais zelta fonds beidz savas aktīvās darba gaitas, bet jaunie treneri nav gatavi strādāt par tik zemu algu, kā to paredz valsts likumdošana.

Sportos katrā mikrorajonā

Jau par tradīciju kļuvis pilsētas svētku laikā sportiskās aktivitātes organizēt ne tikai centrālajās pasākumu vietās, bet arī daudzdzīvokļu māju mikrorajonos. Vispopulārākās ir strītbola sacensības, bet cilvēkiem patīk piedalīties arī dažādās citās sportiskās aktivitātēs. Tas ir lielisks veids, kā sajust pilsētas svētku noskaņas un sajusties piederīgiem savai pilsētai. Šogad pilsētas iedzīvotājiem tiks piedāvāts plašs dažādu sporta sacensību klāsts.