Teiču dabas rezervātā sestdien ugunsgrēkā deguši 20 hektāri meža

© F64

Sestdienas, 26.aprīļa, pēcpusdienā Teiču dabas rezervāta teritorijā, autoceļa Rīga-Rēzekne malā, ceļa posmā Stirniene-Krustakrogs izcēlies ugunsgrēks - uguns liesmas plosīja rezervāta meža daļu, kas atradās starp dzelzceļa līniju un autoceļu, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Operatīvi uz notikušo reaģēja un aktīvi ugunsgrēka dzēšanā iesaistījās vairāku dienestu pārstāvji. Pēc vairākām stundām, kas pavadītas, dzēšot uguni Teiču dabas rezervāta teritorijā, darbi tika turpināti arī meža platībās, kas atradās aiz dzelzceļa sliedēm dabas lieguma "Lielais Pelečāres purvs" teritorijā. Šajā daļā dzēšanas darbi bija sarežģīti, jo uguns liesmas atsevišķās vietās plosījās priežu galotnēs un ugunsdzēsēju transporta piekļuve bija ļoti apgrūtināta.

Dzēšanas darbi beidzās tās pašas dienas vakarā ap plkst.23, kad tika nodzēsta pēdējā atklātā liesma. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, meža ugunsgrēks Teiču dabas rezervāta teritorijā skāris ap 20 hektāru lielu platību.

Dabas aizsardzības pārvalde izsaka lielu pateicību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, Valsts meža dienestam un VAS "Latvijas Dzelzceļš" par operatīvo darbu, kā arī cilvēkiem, kuri nepalika vienaldzīgi un aktīvi ziņoja par notiekošo.

DAP atgādina, ka sausuma dēļ mežos patlaban ir augsts ugunsbīstamības periods un ir jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem ar uguni.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.