Lembergs ziedo nometnei bērniem ar īpašām vajadzībām

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs nolēmis no personīgajiem līdzekļiem ziedot biedrības „„Palīdzības centrs „Spēkavots”” rīkotajai nometnei bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu draugiem.

Līdzekļus šai nometnei iecerēts vākt otrdien, 22.decembrī Ventspilī, teātra namā „Jūras vārti” rīkotajā Ziemassvētku Baltajā koncertā ar pašmāju mākslinieku piedalīšanos.

Biedrība „Palīdzības centrs „Spēkavots””, kuras mērķis ir sniegt atbalstu ģimenēm, kurās ir bērni ar īpašām vajadzībām, jau divus gadus ir organizējusi nometni šādiem bērniem. Nometnē aicināti piedalīties bērni ar dažādām veselības problēmām – gan garīgās attīstības traucējumiem, gan fiziskās attīstības traucējumiem. Uz nometni bērniem līdzi dodas viņu draugi, kuriem nav veselības problēmu. Kopā pavadītais laiks ir īpašs ikkatram nometnes dalībniekam, kas, būdami tik dažādi, mācās sadzīvot un saprast viens otru. Pēc nometnes katrs ir kļuvis par vairākiem draugiem bagātāks.

„Ventspils pilsētu veidojam kā pilsētu ģimenēm ar bērniem. Bērni ir mūsu nākotne, tāpēc ir svarīgi, lai viņi izaugtu gudri, radoši, aktīvi un arī iejūtīgi. Nometne, kurā piedalās gan bērni ar īpašām vajadzībām, gan viņu draugi, ļauj padarīt dzīvi jautrāku un krāsaināku bērniem ar veselības problēmām, vienlaikus mācot iejūtību un sapratni viņu veselajiem draugiem, tāpēc arī es esmu nolēmis sniegt savu artavu, lai šī nometne varētu notikt,” atzīmē Aivars Lembergs.

Nometnes rīkošanu bērniem arī īpašām vajadzībām par nozīmīgu uzskata arī Saeimas priekšsēdētājs, ventspilnieks Gundars Daudze, kurš nolēmis sekot Lemberga kunga piemēram un arī ziedos personīgos līdzekļus nometnes rīkošanai. „Ziemassvētku laikā cilvēki it īpaši aizdomājas par palīdzības sniegšanu līdzcilvēkiem. Ziedošana ir katra individuāla izvēle, un, manuprāt, arī viņa sociālā atbildība par apkārtējiem cilvēkiem un pasauli, kurā mēs dzīvojam. Es pats īpaši cenšos atbalstīt akcijas, kurās tiek sniegta palīdzība bērniem. Nometne bērniem ar īpašām vajadzībām ir nozīmīga gan tādēļ, ka palīdz bērniem ar īpašām vajadzībām iejusties sabiedrībā, gan tādēļ, ka palīdz apkārtējiem saprast šos bērnus. Turklāt liela vērtība ir arī pats kopā būšanas prieks,” norāda Gundars Daudze.

Ziemassvētku labdarības koncerta ar vietējo mākslinieku piedalīšanos rīkošana jau ir kļuvusi par tradīciju. Pagājušajā gadā ventspilniekiem siltā atmiņā ir palicis Ziemassvētku koncerts Ventspils Nikolaja evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar popgrupas Jūras akmentiņi piedalīšanos. Koncerts tika veidots kā labdarības koncerts, kurā vāca ziedojumus bērniem ar īpašām vajadzībām, un tā rīkošanu atbalstīja politiskā partija „Latvijai un Ventspilij”.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais