Diviem tiesu izpildītājiem kā disciplinārsodu piemēro piezīmi un brīdinājumu

© F64

Šonedēļ Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisijas sēdē noteiktas izskatīšanai četras disciplinārlietas, un diviem tiesu izpildītājiem par konstatētajiem pārkāpumiem piemērots disciplinārsods - piezīme un rājiens.

Kā aģentūru LETA informēja ministrijā, divas no četrām ierosinātajām disciplinārlietām tika izskatītas pēc būtības, piemērojot zvērinātiem tiesu izpildītājiem Tiesu izpildītāju likuma 66.panta pirmajā daļā noteiktos disciplinārsodus.

Proti, vienā disciplinārlietā zvērinātai tiesu izpildītājai par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību regulējošu normatīvo aktu būtisku pārkāpumu, kas radījis kaitējumu privātpersonas interesēm, piemērota piezīme, bet otrā disciplinārlietā zvērinātai tiesu izpildītājai par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību regulējošu normatīvo aktu būtisku pārkāpumu, kas radījis kaitējumu valsts interesēm, izteikts rājiens.

Savukārt divu disciplinārlietu izskatīšana atlikta, lai noskaidrotu papildu apstākļus saistībā ar konstatētajiem disciplinārpārkāpumiem. Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisijas locekļi vienojās, ka nākamā komisijas sēde, kurā tiks izskatītas atliktās disciplinārlietas, notiks 16.maijā.

Tiesu izpildītājs un komisijas loceklis Mārtiņš Eglītis norādīja, ka tiesu izpildītāju vārdus, kuriem piemērots disciplinārsods, viņš nekomentēs. Arī TM sodīto tiesu izpildītāju vārdus neatklāja.

Svarīgākais