Ugunsgrēkos Latvijā cietuši vairāki cilvēki

© F64

Vakar Latvijā ugunsgrēkos cietuši vairāki cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Liepājā ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā, kur kādā dzīvoklī dega sadzīves mantas. Tika izglābts 62 gadus vecs vīrietis, kurš atteicās no hospitalizācijas.

66 gadus vecs vīrietis no piedūmota dzīvokļa tika izglābts Gulbenē, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Arī šis cietušais no hospitalizācijas atteicās.

Savukārt trīs cietušie - divas sievietes un vīrietis tika hospitalizēti pēc tam, kad saindējās ar dūmiem ugunsgrēkā Talsu novada Vandzenes pagastā. Ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā.

Kopā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 150 ugunsgrēki, no tiem 15 bijuši Rīgā. Reģistrētas arī 95 kūlas dedzināšanas.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais