Baltijas jūrā sākas mīnu kuģu eskadras mācības "Squadex 2014"

© F64

No šodienas līdz 30.aprīlim Baltijas jūrā notiek "Baltron" (Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras) mācības "Squadex 2014", aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienestā.

Mācībās piedalīsies Jūras spēku flotiles Mīnu kuģu eskadras mīnu meklētājs "Rūsiņš" un Lietuvas Jūras spēku mīnu meklētājs "Skalvis", kā "Baltron" štāba kuģis - arī Igaunijas Jūras spēku kuģis "Tasuja".

Mācību mērķis ir pārbaudīt kuģu komandu gatavību mācībām "Baltic Fortress 2014", kas Baltijas jūrā norisināsies no 2.maija līdz 8.maijam, veicināt Baltijas valstu militāro sadarbību, uzlabot eskadras saliedētību, sekmēt Baltijas valstu sadarbību mīnu meklēšanas operācijās Baltijas jūrā, kā arī uzlabot personāla zināšanas, plānojot un vadot eskadras līmeņa mācības.

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas mīnu kuģu eskadra "Baltron" tika izveidota 1998.gadā. "Baltron" projekts paredz kopējas Baltijas valstu jūras eskadras izveidošanu un darbību, lai nodrošinātu pastāvīgas ātrās reaģēšanas spējas jūrā miera un krīzes laikā, piedalīšanos jūras atmīnēšanas operācijās un militārajās mācībās.

Latvijā

Prostitūcijas jomas regulēšanai un kontrolēšanai nepieciešamais Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekts patlaban nav politiskās dienaskārtības augšgalā, aģentūrai LETA atzina Iekšlietu ministrijā (IeM).

Svarīgākais