Bērziņš akreditē jauno Vatikāna pārstāvi Latvijā

© F64

Latvijas prezidents Andris Bērziņš šodien darbam Latvijā akreditēja Svētā Krēsla apustulisko nunciju arhibīskapu Pedro Lopeza Kintanu un Maltas vēstnieku Čārlzu Mifsudu, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienests.

Sarunā ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Bērziņš atzinīgi novērtēja Latvijas un Svētā Krēsla labās attiecības un uzsvēra, ka ekumeniskā sadarbība starp konfesijām Latvijā ir piemērs citām valstīm. Savukārt arhibīskaps sniedza augstu novērtējumu reliģisko konfesiju līdzsvaram, kas vēsturiski izveidojies Latvijā, un atzīmēja Latvijas Katoļu baznīcas ieguldījumu dažādās Latvijas sabiedrības sfērās, tajā skaitā izglītībā un sociālajā palīdzībā.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta plānotā Bērziņa vizīte Vatikānā šī gada septembrī. Sarunas laikā Bērziņš vēlreiz izteica uzaicinājumu pāvestam Franciskam apmeklēt Latviju 2015.gadā.

Tiekoties ar jauno Maltas vēstnieku, Bērziņš norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta dialoga aktivizēšanā ar Maltu gan divpusēji, gan arī Eiropas Savienības un starptautisko organizāciju ietvaros.

Pārrunājot ekonomisko sadarbību, Bērziņš pauda pārliecību, ka nākotnē tā piedzīvos izaugsmi. Viņš norādīja, ka Latvija, iestājoties eirozonā, saņēmusi skaidru signālu Latvijas makroekonomiskajai stabilitātei un ilgtspējai un ka vienotā valūta ir labvēlīgs apstāklis tirdzniecības un biznesa projektu paplašināšanai Latvijas un Maltas uzņēmēju starpā.

Sarunas laikā vēstnieks atzīmēja, ka Maltai interesē Latvijas pieredze projektu veidošanā, Rīgai uzņemoties Eiropas Kultūras galvaspilsētas lomu, kā arī Latvijai gatavojoties ES Prezidentūrai 2015.gada pirmajā pusē.

Valeta būs Eiropas kultūras galvaspilsēta 2018.gadā.

Arhibīskaps Kintana dzimis 1953.gadā Barbastro, Spānijā. Viņš pabeidzis Kanonisko tiesību studijas Romā un sācis darbu Svētā Krēsla diplomātiskajā dienestā, bet 2003.gadā iecelts par apustulisko nunciju Indijā un Nepālā un no 2009.gada līdz 2013.gada septembrim bijis apustuliskais nuncijs Kanādā.

Profesors Mifsuds ir Maltas Universitātes Lasītprasmes un rakstītprasmes centra direktors un asociētais profesors izglītības jomā. Iepriekš ieņēmis arī citus amatus Maltas Universitātē. 1994.gadā Mifsuds ieguvis filozofijas doktora grādu Londonas Universitātē.

Svētā Krēsla apustuliskā nuncija Baltijas valstīs rezidence būs Viļņā, Lietuvā, bet Maltas vēstnieka - Valetā, Maltā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.