Pieteikumus piketa rīkošanai nevarēs iesniegt agrāk par četriem mēnešiem pirms plānotā pasākuma

Pieteikumi par sapulču, gājienu vai piketu rīkošanu turpmāk būs jāiesniedz ne ātrāk kā četrus mēnešus pirms plānotā pasākuma, paredz šodien izskatīšanai Saeimas komisijām nodotie grozījumi likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem".

Līdz ar jauno grozījumu stāšanos spēkā būs noteikts sākotnējais termiņš, ar kuru pasākuma organizētājs varēs iesniegt, bet pašvaldībā tiks pieņemti pieteikumi par kādu plānotu pasākumu.

Patlaban likumā ir noteikts, ka šādus pieteikumus var iesniegt ne vēlāk kā desmit darbdienas pirms attiecīgā pasākuma norises.

Saskaņā ar jauno kārtību pasākuma organizētājam būs paredzēts arī pienākums iesniegt pašvaldībā kārtības uzturētāju sarakstu ar tajā minēto personu parakstiem, kā arī precizēto sarakstu, ja tajā paredzētas izmaiņas vai ir nepieciešamība palielināt kārtības uzturētāju skaitu.

Kā teikts likumprojekta anotācijā, patlaban spēkā esošais regulējums ir ļoti vispārīgs, tādēļ pasākuma organizatori bieži vien pienācīgi neizpilda savus pienākumus par kārtības uzturētāju nodrošināšanu, bet pašvaldības pārstāvjiem vai policijas darbiniekiem, kuri konstatē šādas pasākuma norises neatbilstības, nav iespēju tās ātri un efektīvi novērst.

Svarīgākais