Nākamnedēļ vizītē Latvijā ieradīsies trīs ASV senatori

© Scanpix

Nākamnedēļ Latvijā viesosies trīs ASV Kongresa senatoru delegācija Džona Makeina vadībā, informēja ASV vēstniecība Latvijā.

ASV Republikāņu partijas senatori Džons Makeins, Džons Baraso un Džons Hovens reģionālās vizītes laikā Latvijā uzturēsies no 15.aprīļa līdz 16.aprīlim.

Latvijā senatori tiksies ar prezidentu Andri Bērziņu, kā arī Latvijas augstākajām amatpersonām, lai pārrunātu situāciju Ukrainā, Baltijas reģiona drošības jautājumus, kā arī ASV un Latvijas sadarbību NATO.

Tāpat ASV senatori apmeklēs Ādažu poligonu, kur tiksies ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Raimondu Graubi un iepazīsies ar Latvijas bruņoto spēku kaujas spēju attīstību.

Vizīte ir senatora Džona Makeina iniciatīva un labas gribas izrādīšana, jo situācija, kāda ir Austrumeiropā, tostarp Baltijas valstīs, liek sarosīties, aģentūrai LETA atklāja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Aizsardzības ministrija aģentūru LETA informēja, ka senatori apmeklēs poligonā notiekošo kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācības vingrinājumu ''Operation Summer Shield XI'', kur piedalās arī vairāk nekā 100 Melnās jūras rotācijas spēku un Mičiganas pavalsts Nacionālās gvardes karavīru.

Šī ir daļa no plašākas reģionālas vizītes, kuras laikā delegācija apmeklēs arī Norvēģiju, Igauniju, Lietuvu un Moldovu.

Svarīgākais