Straujuma nav mainījusi nostāju pret Streļčenoku

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nav mainījusi savu nostāju pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku. Viņa varētu rosināt izvērtēt Streļčenoka atbilstību amatam.

Straujuma šodien žurnālistiem sacīja, ka pagaidām vēl lēmumu nepieņems, jo nav paspējusi iepazīties ar attiecīgo Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu, kas paredz Jutas Strīķes atjaunošanu KNAB priekšnieka vietnieces amatā. Taču pēc tam, kad premjerministre būs iepazinusies ar tiesas sprieduma motīviem, viņa lems par turpmāko rīcību.

Turklāt jāņem vērā arī tas, ka šo spriedumu iespējams pārsūdzēt, tāpēc "šobrīd vēl ir pāragri runāt par turpmāko rīcību," noteica Straujuma. Vaicāta, vai tas nozīmē, ka Streļčenoka "krēsls ir sašķobījies", viņa atgādināja, ka KNAB priekšnieka atcelšanai no amata nepieciešama "vesela procedūra" - jāizveido izvērtēšanas komisija, bet galīgo lēmumu ir tiesīga pieņemt Saeima.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien atcēla KNAB priekšnieka Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Strīķes atbrīvošanu no amata. Lieta līdz tiesai nonāca pēc tam, kad Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei, bet šoreiz valdības vadība strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

Svarīgākais