Kopš pagājušā gada rudens no KNAB aizgājušas vai atlaistas 6 augstas amatpersonas

© f64

Kopš pagājušā gada rudens no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizgājušas vai atlaistas sešas augstas amatpersonas.

LETA jau rakstīja, ka pērn 19.septembrī par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu no Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata tika atbrīvota Ilze Draveniece, viņas vietā par pienākumu izpildītāju tika nozīmēta cita darbiniece, taču arī tā no darba aizgāja. Vieta tukša nepalika un tika nozīmēta jauna pienākumu izpildītāja, taču arī tā pirms vairākām nedēļām pēc pašas vēlēšanās KNAB atstāja, liecina LETA rīcībā esošā informācija.

Februārī KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks par pārkāpumiem atbrīvoja savu vietnieci Jutu Strīķi.

Marta beigās KNAB nolēma pamest biroja Iekšējās drošības nodaļas vadītāja. Viņa toreiz ziņu aģentūrai LETA pauda, ka argumenti aiziešanai no KNAB bija vairāki, proti, nespēja sastrādāties ar KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, jo viņš devis nesaprotamus un neizpildāmus uzdevumus.

Šodien atlūgumu uzrakstījusi KNAB izmeklēšanas nodaļas vadītājas vietniece un KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes locekle Signe Bole. Viņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka biroju vēlas pamest no 1.maija. Iemesli aiziešanai ir vairāki, tostarp nogurums no apjomīgo krimināllietu izmeklēšanas un KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vadības stils.

"Ja ir smags darbs un tiek radīti apgrūtināti darba apstākļi, tad motivācija turpināt ieņemt savu amatu ir zema," uzsvēra Bole, kura savā praksē piedalījās vairāku apjomīgu lietu, tostarp tā dēvētās "Daimler" lietas izmeklēšanā.

Par aiziešanu no biroja viņa izšķīrusies jau agrāk, taču nolēmusi vēl pārstāvēt tiesā arodbiedrības viedokli Strīķes lietā par viņas atbrīvošanu no KNAB priekšnieka vietnieces amata. Bole gan savas domas nemainīs neatkarīgi no šodienas tiesas sprieduma lietā par Strīķes atbrīvošanu no amata.

Amatpersona vispirms vēlas atpūsties un pēc tam izlemt savus nākotnes plānus.

Bole birojā strādā kopš 2003.gada.

Jau ziņots, ka Streļčenoks sava vietnieka amatu piedāvājis bijušajam Drošības policijas (DP) izmeklētājam Aldim Višņevskim, biroja Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu bijušajam DP darbiniekam Jānim Rozem, bet Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amatu Valsts policijas (VP) Galvenās administratīvās pārvaldes Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšniekam Intaram Opolajam. Visi trīs jau piekrituši strādāt birojā, taču vēl tiek gaidīts Satversmes aizsardzības biroja atzinums par valsts noslēpuma pielaides piešķiršanu.

Svarīgākais