Ierobežos piekļuvi Latvijā nelicencētām azartspēļu mājaslapām

© f64

Šodien Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, kas paredz ierobežot piekļuvi Latvijā nelicencētām interaktīvo azartspēļu organizētāju interneta mājaslapām.

Virzot izskatīšanai šos noteikumus, mērķis ir samazināt cilvēku skaitu, kuri varētu kļūt atkarīgi no Latvijā nelicencētām azartspēlēm, kuras nav iespējams kontrolēt. Tāpat, līdz ar noteikumu apstiprināšanu, palielināsies Latvijā licencēto un uzraudzīto azartspēļu organizāciju skaits.

Noteikumi paredz kārtību, kādā Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija sagatavo un nosūta augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra turētājam un elektronisko sakaru komersantam lēmumu par to, ka ierobežojama piekļuve Latvijā nelicencēta interaktīvo azartspēļu organizētāja interneta mājaslapai.

Augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra turētāji un elektronisko sakaru komersanti nodrošinās Latvijā nelicencēto interaktīvo azartspēļu organizētāju interneta mājaslapu bloķēšanas tehnisko izpildi.

Līdz ar jaunās kārtības stāšanos spēkā Latvijā nelicencētiem interaktīvo azartspēļu organizētājiem, kuru interneta mājaslapas tiks bloķētas, lai turpinātu sniegt pakalpojumu Latvijā, azartspēļu organizētājiem būs nepieciešams saņemt licenci Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā.

Pašreizējā situācijā Latvijā personām ir iespējams piekļūt tādu interaktīvo azartspēļu organizētāju mājaslapām internetā, kuri nav saņēmuši Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas licenci.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.