Piesaka karu spaisa tirgotājiem; Ogrēnieši bloķē bodīti, policija un valmierieši izsvēpē veikalu

Ogrēnieši paši saviem spēkiem ķērušies pie legālo narkotiku bodītes bloķēšanas. Aktīvie vietējie iedzīvotāji vienu šādu rūpalu "pievēruši" paši saviem spēkiem © publicitātes

Šodien stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību personām par jauno psihoaktīvo vielu pārdošanu, un policija šonakt rīkotajā reidā aizturējusi vienu tirgotāju un konstatējusi, ka pārējās tirgotavas bija slēgtas.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) norādīja, ka likuma grozījumi beidzot ļauj tiesībsargājošajām iestādēm efektīvi cīnīties ar psihoaktīvo vielu, kuras ir iekļautas pagaidu aizliegumā, izplatīšanu, kā arī bargi sodīt pašus izplatītājus.

Kā ziņots, šodien stājas spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību personām, kuras pārdod tā dēvētās legālās narkotikas, ja to apritei piemērots pagaidu aizliegums.

Krimināllikumā iekļauts 248.1 pants par jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un realizēšanu. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai arī naudas sods un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

 Valmierā policija kopā ar iedzīvotājiem apturējusi "legālo narkotiku" tirdzniecības vietas "Laimes sala" darbību, ziņo Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Didzis Stāvausis.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vecākā inspektore Rita Ozarska apstiprina, ka Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju regulāri veic pasākumus, lai apturētu sintētisko maisījumu tirdzniecību pilsētā.

"Pateicoties regulārām iedzīvotāju sūdzībām un biežiem policijas reidiem, kopš 27.februāra ir apturēta SIA "Slantons" veikala "Laimes sala" darbība. Neraugoties uz to, ka veikals ir slēgts, policija joprojām regulāri patrulē veikala apkaimē, lai pārliecinātos, ka nenotiek nelegāla tirdzniecība," skaidroja Rita Ozarska, aicinot iedzīvotājus arī turpmāk būt vērīgiem un informēt par sintētiskās marihuānas tirdzniecības vietām pilsētā.

Svarīgākais