Brīdina par nezināmas izcelsmes dzeramo ūdeni "Marina diētiskais ūdens"

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina patērētājus atturēties no dzeramā ūdens "Marina diētiskais ūdens" iegādes un lietošanas uzturā, jo padziļinātu pārbaužu laikā konstatēts, ka nav izsekojama minētā dzeramā ūdens izcelsme.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD pārstāve Anna Joffe, pastāv aizdomas, ka ūdens tiek ražots mājas apstākļos vai kādā pielāgotā, PVD nereģistrētā ražotnē.

Veicot pārbaudes pārtikas aprites uzņēmumos, PVD konstatējis, ka atsevišķās tirdzniecības vietās tiek tirgots "Marina diētiskais ūdens", kuram tiek piedēvētas veselību uzlabojošas īpašības, piemēram, norādīts, ka ūdens "uzlabo nieru, aknu darbību, aizkuņģa dziedzera darbību, palīdz izvadīt toksiskus savienojumus no organisma u.c. veselību uzlabojošas īpašības".

Tā kā uzņēmums, kurš izplata minēto dzeramo ūdeni, nevar pierādīt tā izcelsmi, nesniedz informāciju par ūdens ražošanas vietu un ražošanas apstākļiem, kā arī ņemot vērā to, ka uzņēmums ir iepircis lielā daudzumā tukšas PET pudeles un korķus, pastāv aizdomas, ka ūdens tiek ražots mājas apstākļos vai kādā pielāgotā, PVD nereģistrētā ražotnē.

Patlaban uzsākta administratīvā lietvedība un turpinās apstākļu noskaidrošana, norāda PVD.

Saskaņā ar internetā pieejamo informāciju "Marina diētiskais ūdens" izplata SIA "Ponoko". Kā norādīts uzņēmuma mājaslapā, mēnesī Latvijā tiek realizētas 100 000 ūdens pudeļu, kuru tilpums ir 1,5 litri.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju SIA "Ponoko" reģistrēta 2012.gadā Rīgā, tā vienīgā īpašniece ir Irina Ponomarenko.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais