Kurzemniekiem garšo sēklu maize, Zemgalē - cieņā ir bagete

© publicitātes foto

Kurzemē biežāk nekā citos reģionos iedzīvotāji iegādājas sēklu maizes, Zemgalē cieņā ir bagetes, Vidzemē – baltmaize, bet Latgalē saldās rozīņmaizes un magoņmaizes. Tā tiek secināts lielveikalu tīkla Rimi veiktajā pētījumā.

Latvijas iedzīvotāji ir baltmaizes cienītāji – ik dienas tiek pārdoti vairāki tūkstoši maizes klaipu. Taču iecienīta ir arī graudu maize, tāpat arvien biežāk pirkumu grozos tiek liktas ne tik ierastas maizes šķirnes - ciabatta, valriekstu maize, siera bagete, sēklu maize.

“Cena vairs nav noteicošais kritērijs produkta izvēlē, daudz būtiskāku lomu “spēlē” kvalitāte. Maizes kategorijā pēdējo gadu laikā ir vērojamas izteiktas izmaiņas pircēju pieprasījumā. Ja iepriekš priekšroka tika dota baltmaizei vai tostermaizei, tad šobrīd daudz biežāk iedzīvotāji izvēlas maizi ar dažādām piedevām – graudiem, sēklām un klijām, kas ir bagāta ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām,” pircēju paradumus komentē Rimi lielveikalu tīkla ražošanas vadītājs Uldis Bērziņš.

Latvijā

Turpinām šķetināt sarežģītos jautājumus saistībā ar no trešajām valstīm ievesto un mūsu lielveikalos nopērkamo visu olu kvalitāti. Skaidrojam, ko nozīmē uz olu iepakojumiem lasāmie marķējumi un ko vērts likt pircējiem aiz auss, izvēloties tās vai citas olu ražotājvalsts produkciju. Uz sarunu aicinājām Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektoru Māri Balodi un Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas valdes priekšsēdētāju Jāni Gaigalu.

Svarīgākais