2018. gadā Lielās Talkas tradīcija tiks pārtraukta

© Inga Nestere, F64 Photo Agency

Līdz ar Latvijas neatkarības 100.jubileju noslēgsies arī ik gadu rīkotā Lielā Talka, informē talkas mediju koordinatore Zaiga Puškina. Talka noslēgsies 2018.gadā, kad plānots sasniegt iniciatīvas uzstādīto mērķi - Latvijai kļūt par tīrāko un spodrāko vietu pasaulē.

"Mūsu mērķis ir līdz šai visiem nozīmīgajai dienai padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē," tiekoties ar Lielās Talkas koordinatoriem un atbalstītājiem sacīja Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme. Viņa piebilda, ka Latvijas teritorija nemaz neesot tik liela, lai šāds mērķis nebūtu reāls. Aktuāls gan esot jautājums, vai to vēlas visi Latvijas iedzīvotāji. Ja tā ir, tad katram būtu jādomā, kā palīdzēt šo mērķi sasniegt," pauda Jaunzeme.

Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicināja ikvienu iesaistīties Latvijas sakopšanā, jo lielas lietas sākas ar maziem darbiem. "Tīra Latvija sākas no katra, kas nemētā drazas pilsētās un mežos, un katra, kas paceļ cita nomestos atkritumus. Katra, kas sakārto sevi, savas domas un savu galvu, tā sakārtojot visu Latviju," pauda valdības vadītāja. Arī viņa izteica pārliecību, ka Latvija 2018.gadā var kļūt par vienu no sakārtotākajām vietām uz zemeslodes.

Jo apkārtējā vide būs tīrāka, jo labāk jutīsies katrs valsts iedzīvotājs, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (. Viņš uzsvēra, ka ikvienam vajadzētu saprast, ka tīru un sakoptu vidi veido paši valsts iedzīvotāji, bet izpratne par tīru vidi būtu jāveido jau ģimenē.

Lielā Talka šogad notiks 26.aprīlī, un tās vadmoto ir "Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannasistabā".

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais